Yogales

Ervaar heelheid en evenwicht door te verbinden met je geest en lichaam

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yug dat ‘verbinding’ betekent. De yoga van Patanjali, die ongeveer 200 jaar voor Christus leefde, vertegenwoordigt de langdurige ontwikkeling van yoga als filosofische stroming. Yoga is een filosofie, leefwijze en oefenmethode die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken (geest en lichaam, binnen en buiten, spanning en ontspanning, enz), om uiteindelijk te komen tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent, in je volledige mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel

Saswitha yoga (हठ haṭha, योग yoga) is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en het lichaam. Klassieke yogahoudingen (asana’s) worden dynamisch en statisch uitgevoerd. Actieve en krachtige houdingen worden afgewisseld met houdingen die ontspanning en souplesse brengen. Tijdens de yoga les schenk ik veel aandacht voor de verbinding van adem en beweging. 

Iedere les heeft een ander thema waarin filosofie en selfcaretips onderdeel van de les zijn. De les wordt afgerond met een ontspanning, visualisatie of korte meditatie. Het beoefenen van Saswitha yoga bevorderen het geestelijk en lichamelijk welzijn: het draagt bij tot een goede lichaamshouding, een bewuste adem en bewustzijnswording. Door een waakzame en ontspannen geest ontstaat er ruimte voor groei van zelfvertrouwen en een bewuste focus.

Om yoga en de bijdrage die yoga voor je kan zijn volledig te ervaren werk ik met lesblokken van 3 maanden. De yogalessen zijn voor iedereen te volgen en je kunt op elk gewenst moment instromen. 

ELKE DINSDAG VAN 20:00 – 21:15 met aansluitend een kopje thee
LOCATIE: INDUSTRIEWEG 3B, NIEUWKOOP

Ik heb bij Sharon yogales gevolgd in de tijd dat ik herstellende was van mijn bevalling. Ik leerde in de lessen me bewust te worden van mijn adem, waardoor ik tot rust kon komen. Sharon is altijd geinteresseerd in haar leerlingen en je voelt je welkom!
Femke Westmaas Blom

In het volgen van Sharon haar lessen heb ik geleerd dat ik er mag zijn en niets moet.
Anoniem

Ik ben mij bewust geworden van zorg en aandacht voor mijzelf.
Annemiek van Keulen

Door jouw lessen heb ik geleerd om mij bewust te worden van spanning en ontspanning waarin ik mijn verborgen emoties mocht ontdekken zoals; angst, schaamte en verdriet. Sharon je kracht vind ik je nuchtere houding en eerlijkheid.
Sandra Vergeer

Ik ervaar bij Sharon liefdevolle aandacht en rust om even tot mezelf te komen. Ik gun dat je jouw boodschap aan heel veel mensen kunt overbrengen.
Wouthiera Crommelin

Made by Sharon Zaal © 2019 | All Rights Reserved | Privacyvoorwaarden | Fotografie Lea Sas